Indicatii terapeutice:
Dermatoze , eczeme exudative suprainfectate inclusiv eczema atopica , dermatita eczematiforma , dermatita alergica si seboreica, neurodermite diseminate sau circumscrise , prurit cu lichenificare , eczeme .
Dermatite de contact suprainfectate .
Ulcere crurale .
Arsuri chimice sau termice .
Leziuni de decubit .

Contraindicatii :
Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.
Leziuni tuberculoase , fungice , virale ( herpes simplex , varicela , vaccina ) .
Infectii bacteriene primare ( de exemplu : impetigo , piodermite , furunculoze etc. ) .
In sarcina si alaptare nu se aplica pe suprafete intinse .

Precautii :
Cand se aplica in zona fetei se recomanda masuri adecvate de protectie a nasului si ochilor pentru evitarea inhalarii si administrarii pe mucoasa conjunctivala .
Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 7 zile daca nu se observa ameliorarea simptomatologiei , deoarece aceasta situatie poate fi data de extinderea oculta a infectiei mascata de glucocorticoid . Se urmareste eventuala aparitie a unor tulpini rezistente la oxitetraciclina sau suprainfectii cu fungi. Aplicarea indelungata sau repetata trebuie evitata datorita riscului de sensibilizare .
Absorbtia glucocorticoidului poate fi crescuta daca se utilizeaza pe zone intinse sau sub pansament ocluziv; in acest caz trebuie luata in considerare posibilitatea aparitiei efectelor sistemice.
Daca apar manifestari de hipersensibilitate , administrarea trebuie intrerupta .

Interactiuni :
Nu se cunosc .

Atentionari speciale :
Ca si alte tetracicline , oxitetraciclina este in general ineficace in infectiile determinate de Pseudomonas sp. si Proteus sp. Deoarece aceste microorganisme sunt recunoscute ca infecteaza secundar leziunile exudative din dermatoze , este necesara identificarea prealabila a microorganismelor implicate si sensibilitatii la antibiotice . Deoarece nu se cunoaste gradul absorbtiei dupa administrarea topica a tetraciclinei nu se recomanda administrarea pe suprafete intinse la copii pana la 8 ani ( datorita riscului teoretic de afectare a dentitiei permanente).

Sarcina si alaptarea :
Este contraindicata administrarea OXIMED pe suprafete intinse in timpul sarcinii si alaptarii ( datorita riscului teoretic de afectare a dentitiei permanente datorita prezentei oxitetraciclinei ) .

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje:
OXIMED nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje .

Doze si mod de administrare :
OXIMED se pulverizeaza ( dupa agitarea flaconului ) timp de 2-3 secunde la nivelul zonei de tratat , de la o distanta de 15 cm . OXIMED se aplica dupa curatirea prealabila a pielii , atunci cand este posibil . Administrarea se repeta de 2-4 ori pe zi. OXIMED este utilizat numai pentru administrarea topica ( aplicarea locala ) .

Reactii adverse :
OXIMED poate determina reactii de hipersensibilitate , inclusiv dermatita de contact . Alte reactii adverse locale care au fost raportate in cazul administrarii glucocorticoizilor topici , in special sub pansament ocluziv , sunt : senzatia de arsura , prurit , iritatii, uscaciune a pielii , foliculita , hipertricoza , eruptii acneiforme , atrofie a pielii , infectii secundare , vergeturi .

Supradozaj :
Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Pastrare :
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 grd Celsius , ferit de surse de caldura.
A nu se lasa la indemana copiilor .

Ambalaj :
Cutie cu un flacon presurizat la 59,5g spray cutanat , suspensie."

Produs fabricat la cele mai inalte standarde, conform normelor de buna practica GMP. APP 5285/2005/01