ISTORIC


Începând cu anul 1925, între firmele germane care funcţionau în România interbelică este înregistrată şi BEIERSDORF & CO S.A.R. ca producătoare de paste de dinţi şi diferite leucoplaste, având ca bază emplastru de cauciuc alb.

Continuatoare a producţiei după naţionalizare este I.I. NIVEA ORASUL STALIN, având unităţile de producţie în Braşov, pe Str.Karl Marx Nr.47.

În anul 1972, fiind unic producător de leucoplaste, cerinţele pieţei impun o dezvoltare a capacităţilor de producţie. Pentru a realiza aceasta, I.P.C. NIVEA BRASOV îşi transferă fabricaţia de leucoplaste la secţia ce o deţine în localitatea BOD, Str.Ariujdului Nr.92. Urmează o perioadă de modernizare a tehnologiei de fabricaţie, achiziţionarea unor utilaje noi şi performante din import între anii 1976-1978.

După 1990, I.P.C. NIVEA îşi schimbă denumirea în SC NORVEA SA, păstrând profilul producţiei.

În anul 1992, SC NORVEA SA participă la formarea uneia dintre primele societăţi mixte cu COLGATE PALMOLIVE, sub denumirea de SC COLGATE PALMOLIVE ROMANIA SRL.

cladireaÎn anul 1994 se înfiinţează SC MEBRA SRL BRASOV, firmă cu capital integral privat, având ca obiect de activitate continuarea producţiei de leucoplaste, medicamente, chimico-casnice şi cosmetice la unitatea din Bod. Aceasta unitate de producţie a fost preluată integral, cu spaţiile de producţie, tehnologia de fabricaţie, personalul muncitor cât şi cel de specialitate de către SC MEBRA SRL BRASOV de la SC COLGATE PALMOLIVE ROMANIA SRL.

După anul 1998 şi până în prezent, SC MEBRA SRL desfăşoară un amplu program de modernizare a spaţiilor de producţie, a fluxurilor tehnologice şi a condiţiilor de mediu în conformitate cu regulile de bună practică de fabricaţie a produselor.

Sediul firmei şi depozitul de produse finite se găsesc în Braşov.

PRODUSE

Portofoliul nostru de produse cuprinde produsele consacrate pe piaţă, bine cunoscute deja de consumatori, dar şi produse şi game noi, realizate la o foarte bună calitate şi preţuri accesibile, care vor să convingă în continuare pe oricine că preocuparea noastră permanentă este satisfacerea cerinţelor consumatorilor.

Principalul brand, care se bucură de aprecierea unanimă a clienţilor este OXIMED, asociat cu calităţile medicamentului sub formă de spray folosit împotriva arsurilor şi altor afecţiuni dermatologice.

Brandul MEDPLAST este cel mai cunoscut pe piaţa românească, în domeniul leucoplastelor - pansamente şi benzi adezive (dispozitive medicale).

Gamele de produse dermato-cosmetice TONIFOR, ERITROACNOL, MEBRA, MEDARA se îmbogăţesc cu noi produse pentru ingrijirea corpului şi tenului, urmând tendinţele existente pe piaţă în acest domeniu.

Pudrele fabricate de catre noi sunt apreciate la superlativ de către clienţi.

Deoarece grija noastră permanentă o constituie satisfacerea clienţilor, toate produsele de mai sus sunt testate dermatologic şi din punct de vedere al toleranţei cutanate.

O categorie specială de produse o constituie gama MEDBAND de benzi adezive folosite în industrie.